top of page

 

 

 

Studieweekend Zuidwolde...

Studieweekend Sax-a-lot 18, 19 en 20 september

 

Dit keer reist het gezelschap niet af naar Noord-Frankrijk maar zoekt ze het dichter bij huis en wel in Zuidwolde. We zijn te gast bij Geert en José en mogen zomaar gebruik maken van alle faciliteiten dat hun mooie huis biedt.  En daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

 

Wanneer we de vrijdagavond compleet zijn genieten we eerst de maaltijd met elkaar. Elvira en Irene schotelen ons een heerlijke soto ajam voor. Het is natuurlijk niet voor niets een studieweekend en dus wordt er na het avondmaal gerepeteerd. Na een uurtje houden we het voor gezien en duiken een aantal fanatiekelingen om half 11 ’s avonds het zwembad in. Geert heeft het water voor dit weekend opgestookt tot 26 graden en het is heerlijk.  Na deze verfrissende avondduik kletsen en borrelen we nog gezellig na.

Er zijn slaapplaatsen genoeg en iedereen vindt uiteindelijk zijn bed om toch nog maar even een paar uurtjes de ogen te sluiten.

 

Na het ontbijt, maar niet voor dat er gezwommen is, wordt er weer gerepeteerd. We bereiden ons voor op het optreden dat we later die middag zullen geven tijdens “Hoogeveen Live” in de Tamboer.

Voor de lunch maken we wederom dankbaar gebruik van de aanwezigheid van het heerlijke verwarmde zwembad van Geert en José.

Dan wordt het toch tijd om ons op te maken voor het eerste optreden dat weekend en reizen we gezamenlijk af naar Hoogeveen.

 

60 Acts bands en artiesten treden op, op 5 verschillende podia van de Tamboer. Allen met een link met de gemeente de Wolden en Hoogeveen. Sax-a-lot was één van hen. We geven een concertje van ongeveer 45 minuten.  We bleven daarna nog hangen om naar de Bigband te luisteren waar Petra en Sigrid deel van uitmaken. Zij hadden een dubbel optreden die middag. Hoogeveen Live wordt een groot succes die dag en ze mochten zich verheugen op de belangstelling van meer dan 3000 bezoekers.

 

Thuis in Zuidwolde starten we het avondprogramma met een lekkere mosselmaaltijd. Daarna is  iedereen klaar voor de ‘Pubquizz” met onze eigen quizmaster Gerard. Toch nog erg lastig deze muziekquiz. Het team waarvan Gerard jr en Petra deel uitmaken is overduidelijk veel te sterk voor de rest. Voor de verliezers zit er niks anders op dan hun verdriet  te verdrinken met een groot glas wijn. Dat kan want gelukkig hebben  Ike en Helen de voorraad die middag weer aangevuld.

 

Zondagochtend. Nog één keer duiken we met elkaar het zwembad in. De laatste keer, want daarna sluit het zwemseizoen. We gooien er nog maar eens een flinke repetitie tegenaan en genieten van een heerlijke lunch met wraps verzorg door Annelies.

Daarna is het opruimen geblazen en komt er al weer een eind aan een supergezellig studieweekend, maar eerst treden we nog een keer samen op in het AZC de Grittenborgh in Hoogeveen.

 

We worden hartelijk ontvangen door de bewoners van de Grittenborgh. Er wonen heel veel Syrisch gezinnen en ze zijn nieuwsgierig naar ons. Er wordt spontaan met stoelen gesleept om ons een podium te bezorgen. We voelen ons heel erg welkom. Het publiek bestaat grotendeels uit mannen en kinderen. Ze vinden het leuk dat we voor ze komen optreden.  In de pauze van ons optreden wordt er her en der wat contact gelegd. De gene die ons aankondigt speelt trompet en zou heel graag ergens willen spelen. Iets voor de Scala Bigband? Een paar kinderen wil graag even op een instrument blazen. Ze laten graag horen dat ze ook al een paar woordjes Nederlands kunnen spreken. We worden na het concert bedankt door de kinderen met een oorverdovend “Dank je wel”. Onze koffers worden naar de auto’s gedragen daar komen we zelf niet aan te pas. Eén van de kinderen vraagt of we morgen weer komen spelen.  Ze heeft een zere voet en kan niet naar school en vindt het dus wel gezellig dat we er zijn.

We blijven uiteindelijk achter met een goed en dankbaar gevoel dat we zo het weekend hebben kunnen afsluiten.

 

José en Geert dank jullie wel voor je gastvrijheid.

 

 

bottom of page