top of page

 

Naam:                             Irene Hugen

Saxalot:                          2e altsax

Woonplaats:                   Elim

Beroep:                          Coördinator/docent Rebound Hoogeveen

Orkesten:                       Sax-a-lot en The Magnolians

Muzikale interesse:         Wereldmuziek; Miriam Makeba en bijv. Buena Vista Social Club en Ladysmith Black Mambazo. De muziek van Piazzolla vind ik prachtig maar ook James Carter,  The Beatles en Philip Glass. Ik luister ook veel naar klassieke muziek maar kan ook verschrikkelijk genieten van de oude jazz muziek.

 

 

 

Algemeen:

De eerste muzieklessen kreeg ik thuis van mijn vader op een blokfluit (kadootje van de Sint). Op de middelbare school wilde ik graag gitaar gaan spelen, daarvoor kwam er een muzikant van een feestbandje bij ons thuis. Ik herinner me nog "kom van dat dak af!"

Na mijn studie lichamelijke opvoeding, koos ik voor weer een ander instrument en ging lessen bij een echte saxofoon docent in Enschede. Pas toen ik na de verhuizing naar Drenthe met anderen ging samen spelen in een harmonie was ik pas echt verkocht! Ik volgde lessen bij Gerard eerst op altsax en later op de tenor. Via Gerard speelde ik wat later in een saxofoonkwartet en sinds de oprichting ervan bij Sax-a-lot op een prachtige oude alt. Sinds een jaar speel ik ook in het jaren '20 dansorkest The Magnolians. Het is werkelijk genieten om samen muziek te maken!

 

 

bottom of page