top of page

Het onstaan van "Sax-a-Lot"

In oktober 2003 kreeg één van de toenmalige leden van Sax-a-Lot voor haar verjaardag een optreden van HET SAXOFOONORKEST uit Drachten o.l.v. Karl Veen aangeboden.

De saxofoonsectie van muziekvereniging "Excelsior" (Oosterhesselen) o.l.v. docent Gerard Gerrits verzorgde óók een deel van dat concert en er was een gezamenlijk deel.

Karl Veen (zie ook www.hetsaxofoonorkest.nl ) is een enthousiast inspirator en arrangeur. Met zijn muziek en zijn Saxofoonorkest als voorbeeld zijn we onder leiding van dirigent/docent Gerard Gerrits gestart met een soortgelijk ensemble.

 

Gaandeweg kwamen er gevorderde leerlingen van Gerard bij, tot de huidige samenstelling; zie de bezetting/leden

 

We spelen elk genre muziek, van pop via klezmer tot klassiek. Bijna al onze muziek is gearrangeerd door Karl Veen.

 

Er is al heel vaak opgetreden, meestal als onderdeel van een concert of een gezamenlijk concert (met een ander saxofoonensemble of een koperensemble alsook met diverse koren uit de regio)

Zo speelden we al eens in de Tamboer te Hoogeveen, in Emlichheim, voor RTV Drenthe, in Drachten, Zuidlaren, voor CQ en in de omgeving: Emmen, Dalen, Olst, Wachtum en Oosterhesselen.Internationale bekendheid kregen we toen we meededen met een internationaal muziekfestival in Brest ( Wit-Rusland)! 

 

  

 

bottom of page