top of page

 

Naam:                            Tineke Kuipers

Saxalot:                          1e tenorsax

Woonplaats:                   Oosterhesselen

Beroep:                          Teamleider economie gemeente Coevorden

Orkesten:                       Excelsior Oosterhesselen en Bigband Coevorden

Muzikale interesse:         Muziek van Piazzolla, John Williams, Gabriel Fauré, Philip Sparke. Michel Bublé, Marco Borsato, Metropole Orkest, Robbie Williams, Earth Wind and Fire, Queen, Trijntje Oosterhuis, kortom teveel om op te noemen.

 

Algemeen:

Ik begon mijn muzikale loopbaan op 9 jarige leeftijd. Leerde accordeon spelen bij de muziekschool Coevorden. Op mijn13de verruilde ik de accordeon voor een orgel en tot mijn 20ste bleef ik actief spelen en lessen bij deze muziekschool. Een jaar of 12 geleden meldde ik me aan bij muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen geïnspireerd door mijn kinderen begon ik vol goede moed aan saxofoonlessen bij Gerard. Eerst op sopraan, daarna op alt en tenor. Inmiddels heb ik mijn D-examen hafabra gehaald en speel ik tenorsax bij de fanfare van Excelsior en sopraansax bij het opleidingsorkest van deze vereniging. Sinds kort speel ik op altsax bij de Bigband Coevorden.

Daarnaast ben actief als bestuurslid van muziekvereniging Excelsior, bestuurslid van de stichting vrienden van het Drents Jeugdorkest en penningmeester van de stichting Saxalot.

 

 

bottom of page