top of page
Deventer Sax-Event 8 november 2014

 

Zaterdag 8 november saxofonisten uit het hele land togen naar Deventer om ergens in de stad op te treden tijdens het deventer Sax Event. De derde keer op rij neemt ook Sax-a-lot deel aan dit evenement. Dit jaar is de opzet een andere. Het is immers 200 jaar geleden dat Adolph Sax de uitvinder van de saxofoon werd geboren en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd. In de binnen stad van sfeervolle binnenstad van Deventer mogen wij twee keer optreden in de Maria-kerk. Saxofoon kwartetten, ensembles zelfs een orkest van 25 saxen vinden hun speellocatie. Het is gezellig druk in de stad als we aankomen.  We hebben nog even tijd om naar BAST te luisteren,  het kwartet waar onze vaste invallers Mirjam Timmermans en Rianne de Jonge in spelen. De organisatie was zo lief om met de indeling van de dag rekening te houden met de dubbelrol die Mirjam en Rianne vandaag hebben.  De dames brengen het er goed vanaf. Ze spelen in het sfeervolle huis Vermeer. Ons eerste optreden volgt om half 3. Het is warm in het kerkje, maar dat deert ons niet. We zijn tevreden over ons eerste optreden. Al kan het altijd beter natuurlijk. De tenoren zijn in het nummer theme 633 de weg een beetje kwijt, maar er komt een herhaling in de tweede set.

Tussen onze optredens in genieten we van het geweldige saxofoonorkest van Karl Veen. Bijna alle muziek die we spelen komt van de hand van Karl Veen.  Stil zijn we van het prachtige Oblivion dat de grootmeester zelf ten gehore brengt. Er staan ook een paar nummers op het programma die we nog niet gehoord hebben en waarvan we stiekem hopen dat Karl ze aan onze dirigent Gerard zal toezenden.

Daarna volgt onze tweede set. Karl neemt bij het berucht theme 633 spontaan het stokje van Gerard over en sleept ons er doorheen. Deze keer gaat het goed. Extra focus nu omdat Karl voor het orkest staan en we weten natuurlijk van de vorige set nog waar het mis ging. Onze eigen Gerard neem het weer over en dat voelt weer vertrouwd. Ook deze set gaat goed.  We constateren dat we een lekker gespeeld hebben met elkaar.

Na het prachtige concert van Sax en Symfonie een concert van het Aurelia Saxofoonconcert en het Gelders orkest in de Deventer schouwburg keren we tevreden huiswaarts. Het was een mooie, gezellige en goedbestede dag. 

 

 

bottom of page