top of page

Studieweekend Sax-a-lot ,Wambercourt 19 t/m 21 sept.2014

 

Na een succesvol studieweekend in 2013 gaat  Sax-a-lot op vrijdag 19 september 2014 op herhaling naar het plaatsje Wambercourt in Noord-Frankrijk. Gastheer en gastvrouw Wim en Roel zijn weer bereid hun fraaie domein beschikbaar  te stellen aan een enthousiast clubje saxofonisten.

 

Zonder vertraging en zonder files komt  iedereen rond 16.00 uur ongeschonden aan. Koffie/thee zelfgebakken cake om mee te beginnen. Niet slecht. De catering is ons al vooruit gesneld en heeft  de nodig voorbereidingen voor het weekend getroffen. Dan wordt het toch tijd om een eerste repetitie te houden. We zijn  er natuurlijk niet alleen voor de pret en het eten. Thuis had ik me al gerealiseerd dat we een prachtig programma op de lessenaar hebben staan, maar nu we het  stuk van Beethoven, Adagio Cantabile en het prachtige Pavanne van Ravel voor het eerst met het hele orkest spelen word ik steeds enthousiaster.

Na de eerste repetitie is het tijd voor de algemene jaarlijkse ledenvergadering. Er zijn geen bijzonderheden aan de orde en dan is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel.  De skottelbraai wordt in stelling gebracht, de salades, de hapjes en andere lekkernijen worden aangedragen en zo eindigt een gezellige eerste dag, maar niet voordat we met quizmaster Gerard en zijn lieftallige assistent Sigrid de muziekquiz hebben gespeeld. Gerard Garst komt als grote winnaar uit de bus. Vlak voor we naar bed willen wordt Wambercourt getroffen door een flinke onweersbui of dat nou de reden is dat enkele bedgangers spontaan weer aansluiten bij de nachtbrakers of dat het te maken heeft met iets anders? Ik weet het niet precies. Op dat moment is echter onze enige zorg of de tentkampeerder het droog houdt en niet wegspoelt.

 

Na een korte nacht is  het om 9.00 uur tijd voor het ontbijt in de zon. We hebben net als vorig jaar weer geluk,  prachtig weer is het.  Onze roadie  Wim zorgt er voor dat we in de kerk kunnen repeteren. We repeteren de hele dag met slechts een break voor de lunch. Iedereen is er goed bij en we zetten vooral in op Pavanne en Adagio Cantabile.

De repetitie dag loopt ten einde en iedereen bereidt zich in alle rust voor op het avondconcert in het prachtige kerkje van Wambercourt.  De Franse buurvrouw heeft in de afgelopen weken flink pr gemaakt dus we gaan voor een volle kerk.

Na een voortreffelijke maaltijd vertrekken we opgedoft en wel naar de kerk. Het loopt goed vol en zelfs twee persfotografen zijn aanwezig om dit concert te vereeuwigen.

Het aanwezige publiek geniet en is enthousiast. We eindigen ons optreden met het Franse blokje Papion, Girl from Corsica, Le petit fleur en sous le ciel. Een staande ovatie en een heel tevreden dirigent en muzikanten.

 

Dan is het tijd voor de grote strijd. Triviant. Enkelen van ons hebben al dagen gestudeerd op de triviantvragen. Helaas hebben ze de verkeerde versie bestudeerd. De groepjes zijn gevormd en de game is on. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het een erg gezellig avond. Wel vreemd dat in het winnende team de beide Gerards zitten en de voorzitter. We willen het er niet meer over hebben.

 

De volgende ochtend na het ontbijt storten we ons op het nieuwe kerstrepertoire. De basis is gelegd en de komende repetities kunnen we daarmee aan de slag.

Dan wordt het tijd voor de terugreis, maar niet voordat we hebben geluncht met courgette soep, kaasjes en broodjes. De Franse buurvrouw komt ons bedanken met flessen wijn en wil nog even gezellig met ons kletsen en drinken. Veel raakt ze niet meer aan ons kwijt, immers er moet nog gereden worden. Het weekend kan niet maar kapot.

 

We nemen toch wel met een weemoedig gevoel afscheid van elkaar. Ook al zien de meesten elkaar in de loop van de week alweer, maar toch..

Sax-a-lot is een hecht clubje, prima aan elkaar gewaagd. We gaan nog steeds vooruit en zien alweer uit naar de komende concerten.

 

We zijn gewoon een goed draaiend team met een geweldige coach. Menig eredivisie club zou hier jaloers op zijn.

 

 

bottom of page