top of page

 

Het is een dag voor iedereen die geboeid is door de prachtige mogelijkheden van de saxofoon. Centraal staan optredens van verschillende Nederlandse (amateur) saxofoonorkesten die muziek spelen uit verschillende genres. Daarnaast vinden er diverse workshops plaats, voor zowel saxofonisten als liefhebbers van saxofoonmuziek, en zijn er stands van leveranciers van saxofoons, mondstukken, accessoires en bladmuziek.

De enige en juiste beschrijving van het Deventer Sax Event.

Op 3 november is het dan zover. Vanuit diverse hoeken van onze provincie vertrekken Sax-a-lot-leden richting Deventer om er bij te zijn. De een na de andere arriveert bij de Deventer Schouwburg. Een aantal nadat ze eerst uitgebreid koffie hebben gedronken op de Holterberg. Uiteindelijk komen ze allemaal zonder pech samen. Hoe anders vergaat het het saxofoonorkest van Karl Veen uit Drachten waarvan het halve orkest in Steenwijk is gestrand met autopech. Spannend of die er op tijd kunnen zijn voor hun optreden.

De Sax-a-lotters verspreiden zich door het gebouw. Onze dirigent blaast een deuntje mee op zijn bariton in het saxofoonkwintet. Drie alten schrijven zich in voor de workshop improviseren van Johan Vermuyen en er schuift nog een tenorsaxofonist aan bij de workshop Funky Horns van Miguel Boelens . Anderen bekijken de optredens  van collega orkesten, zoals Saxofobia, Sax us en het Saxofoonorkest van onze inspirator Karl Veen (Hij heeft zijn orkest inderdaad nét op tijd compleet). Om 5 uur is het tijd voor ons Sax-a-lotters om in te spelen, want om 18.00 uur mogen wij aan de bak. We spelen onder andere Gavotte van Grieg, Out of Africa van John Leddy, Oh Lady be Good, het prachtige Locus Iste waarvan Rolf Dekker speciaal voor ons een arrangement heeft gemaakt. Gerard Garst vertolkt op zijn alt op een voortreffelijke manier Zij van Marco Borsato. We zijn tevreden over ons optreden en daarmee komt een einde aan een hele gezellige saxofoondag. Mirjam Timmermens bedankt dat je bij ons in wilde vallen en dat geldt natuurlijk ook voor Monique Dijkman uit het orkest van Karl die ons met haar sopraansax kwam versterken. Wie weet volgend jaar weer.

 

Deventer Sax-Event 3 nov.2012

bottom of page